top of page

Over mij

IMG_4999.JPG

Pauline van der

Baan

 

Maker

portret Pauline v.d_edited.jpg

Van jongs af aan ben ik een beweeglijk iemand, met een hoofd vol ideeën en altijd aan het rommelen. Geboren en getogen in een stad was ik altijd in de weer met spelletjes bedenken, clubjes oprichten, takjes en steentjes verzamelen in doosjes, boekjes schrijven, plakken, knippen, krabbelen, kleien, schilderen.....noem maar op. De beweging en energie die er uit wil leidde mij in mijn volwassen leven via dans en mimecursussen naar een theateropleiding, waarbinnen het regisseren en doceren mijn beroep werd.

Om nog meer aan mijn behoefte tot vormgeving te voldoen ging ik via beeldhouwen in steen naar uiteindelijk beelden maken in wol en de laatste tijd ook in foto's, tekeningen en collages.

 Eén medium is blijkbaar niet genoeg om mijzelf in vast te leggen. Daar ben en blijf ik te beweeglijk voor. Bovendien moet ik kunnen blijven rommelen, hoewel ik dat tegenwoordig experimenteren en ontdekken noem.

Nog steeds ben ik een stadsbewoner, maar zou inmiddels niet meer kunnen zonder tuin en langdurig verblijf in de natuur. Daar vind ik zowel mijn materiaal als inspiratie.

Wat ik hoop over te brengen met mijn werk is de schoonheid , kracht en kwetsbaarheid die ik ervaar in de variëteit en complexiteit van vorm en kleur in de natuur die mij vaak sprakeloos maakt. Iets van die mooiheid zien te vangen in een beeld, foto of tekening is wat mij motiveert om te maken. Daarom noem ik mijzelf een maker.

Ik vind het leuk om van je te horen

  • Instagram
bottom of page