top of page

WORKSHOP
papier maken met bladeren (herfst) of bloemen (zomer)

workshop
herfstworkshop

Voor mij is het herfstgevoel verbonden met mooie aardse tinten en het begin van het vergaan van het blad. In de herfst kleuren de bladeren van de bomen van groen tot rood, goudgeel tot bruin.  Langzaam maakt de natuur zich klaar voor rust en winter.

Bijna iedereen heeft wel eens tijdens een boswandeling zo'n prachtig blad opgeraapt en mee naar huis genomen. Om te bewaren. Vaak verdwijnt het dan tussen de bladzijden van een boek om vervolgens vergeten te worden. Hoe leuk is het om nu eens iets te gaan maken met die gedroogde bladeren, die prachtige aardtinten en het besef van de vergankelijkheid van dit alles?

In deze workshop van twee uur leer ik je hoe je met wol en bladeren een compositie maakt en dat verwerkt tot heel dun papier, bijna stof. Het herfstgevoel gevat in draad, als in een web van een spin.
In de zomer gebruiken we bloemen uit mijn tuin.
Je kan deze stof later op meerdere manieren gebruiken, bijvoorbeeld als materiaal in een collage, je kunt het inlijsten, je kan er een boekomslag mee maken of gewoon aan de muur hangen. 

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk.


Tijdsduur: 2 uur

Datum: 3 mei 2023  14.00u-16.00u
Andere data in overleg

Locatie: Duivendrecht
Geschikt voor max. 4 personen, maar ook individueel

Prijs: 35 euro per persoon 

Inbegrepen: materialen, thee en versnapering

Interesse? Neem contact op o.v.v."workshop papier"  voor vragen of om je aan te melden. 

bloemenkaart maken

WORKSHOP
Bloemenkaart maken

Nieuw foto's camera 6-6-21 251_edited.jpg

Zelf je eigen afbeeldingen maken met bloemen? In deze workshop maken we afdrukken met verse bloemen op een kaart. Dat doen we met behulp van een hamer, bloem en papier. Met de bloem ga je dus letterlijk "aan de slag". Ik heb diverse bloemen klaar staan, en als het seizoen het toelaat halen we ze ook uit de tuin. 

We nemen de tijd om te experimenteren met de techniek. Je maakt een paar verschillende afdrukken. Als je het leuk vindt kun je er met pen een tekstje bij schrijven, een enkel woord, of een simpele Haiku of Elfje. Dat zijn kleine dichtvormen die ik je zal uitleggen als je ze niet kent. (Tekst hoeft uiteraard niet, want vaak is de afdruk al erg mooi van zichzelf. Aan jou de keuze!)  

De afdruk die je het mooist gelukt vindt doen we in een lijstje. Leuk om te bewaren of cadeau te geven!

 

Deze methode is een leuk en simpel begin met het leren afdrukken maken met bloemen. Voor iedereen toegankelijk, geen enkele ervaring nodig.

Geschikt voor 2 tot 4 personen.

Tijdsduur: 2 uur Van 14.00u-16.00u

Tijdstip: 7 mei, 11 juni (vol) 18 juni (vol) 2023

Nieuwe data in overleg (mail voor info)

Locatie: Amsterdam of Duivendrecht

Prijs: 35 euro per persoon

Inbegrepen: materialen,1 lijstje,

koffie/thee en een versnapering

Interesse? Neem contact op o.v.v."Bloemenkaarten"  voor vragen of om je aan te melden. 

fotocollage 4_edited_edited.jpg

Workshop Straatvondsten bewerken in een Collage

We ontmoeten elkaar op een vooraf afgesproken plek in de stad. Na een korte introductie en kennismaking wandelen we ca. een half uur door de buurt. Oren en ogen open voor al het groen om ons heen. Gaandeweg zal ik je wijzen op de omgeving en op wat er allemaal op straat te vinden is. Als we iets moois of interessants vinden en het ligt los, nemen we het mee.

Aangekomen op de locatie drinken we wat en leg ik uit aan de hand van voorbeelden wat het verdere verloop van de workshop is. Na een uur individueel werken sluiten we af met het kort uitwisselen van ervaringen en het laten zien van het gemaakte werk.

Tijdsduur: 2,5 uur

Tijdstip: in overleg

Locatie: Amsterdam

Geschikt als individuele workshop of voor 2 personen.

Prijs: 25 euro per persoon

Inbegrepen materialen, koffie/thee en versnapering

Opgeven via Contactpagina o.v.v. 'Straatvondsten'

Is het je wel eens opgevallen hoeveel moois er op straat te vinden is? In deze workshop gaan we aan het werk met de alledaagse schoonheid van de kleine dingen en maak je je eigen collage met straatvondsten uit de stad. 
 
We starten met een wandeling van ongeveer een half uur door de buurt. We zetten onze oren en ogen open voor al het groen om ons heen, en geven aandacht aan de kleine dingen waar we normaal voorbij aan zouden gaan. Gaandeweg zal ik je wijzen op de omgeving en op wat er allemaal op straat te vinden is. Als we iets moois of interessants vinden en het ligt los, nemen we het mee. 

Aangekomen in het atelier laten we wat we gevonden hebben op ons inwerken en bestuderen de vorm, de textuur, de kleuren, de geuren. Aan de hand van wat je opvalt begin je verschillende composities te leggen. Daarna kan je met behulp van verf en lijm het beeld op papier vastleggen. 
 
Neem na afloop je je collage natuurlijk mee naar huis en zal je zeker de eerste dagen met andere ogen kijken naar je omgeving. Er ligt meer schoonheid voor "het oprapen" dan je je misschien bewust was!


Geschikt als individuele workshop, of voor 2 personen.

Duur: 2,5 uur
Tijdstip: in overleg
Locatie: Amsterdam
Prijs: 40 euro per persoon (met 2 personen 35 euro p.p.)
Inbegrepen: materialen, koffie/thee en versnapering

collagefoto.jpg
collagefoto2.jpg

Interesse? Neem contact op o.v.v. "Straatvondsten" voor vragen of om je aan te melden. 

WORKSHOP
Straatvondsten verwerken in een Collage

bottom of page