Nieuw foto's camera 6-6-21 220.jpg

WORKSHOP
Bloemenkaart maken

Interesse?Neem contact op o.v.v."Bloemenkaarten"  voor vragen of om je aan te melden. 

Zelf je eigen afbeeldingen maken met natuurlijke bloemen? In deze workshop maken we afdrukken met verse bloemen op een kaart. Dat doen we met behulp van een hamer, bloem en papier. Met de bloem ga je dus letterlijk "aan de slag". Ik heb diverse bloemen klaar staan, en als het seizoen het toelaat halen we ze ook uit de tuin. 

 

We nemen de tijd om te experimenteren met de techniek. Je maakt een paar verschillende afdrukken. Als je het leuk vindt kun je er met pen een tekstje bij schrijven, een enkel woord, of een simpele Haiku of Elfje. Dat zijn kleine dichtvormen die ik je zal uitleggen als je ze niet kent. (Tekst hoeft uiteraard niet, want vaak is de afdruk al erg mooi van zichzelf. Aan jou de keuze!)  

 

De afdruk die je het mooist gelukt vindt doen we in een lijstje. Leuk om te bewaren of cadeau te geven!

 

Deze methode is een leuk en simpel begin met het leren afdrukken maken met bloemen. Voor iedereen toegankelijk, geen enkele ervaring nodig.

Geschikt voor 2 tot 4 personen.

Tijdsduur: 1,5 uur

Tijdstip: in overleg

Locatie: Amsterdam of Duivendrecht

Prijs: 25 euro per persoon

Inbegrepen: materialen,1 lijstje, koffie/thee en een versnapering

Workshop Straatvondsten bewerken in een Collage

We ontmoeten elkaar op een vooraf afgesproken plek in de stad. Na een korte introductie en kennismaking wandelen we ca. een half uur door de buurt. Oren en ogen open voor al het groen om ons heen. Gaandeweg zal ik je wijzen op de omgeving en op wat er allemaal op straat te vinden is. Als we iets moois of interessants vinden en het ligt los, nemen we het mee.

Aangekomen op de locatie drinken we wat en leg ik uit aan de hand van voorbeelden wat het verdere verloop van de workshop is. Na een uur individueel werken sluiten we af met het kort uitwisselen van ervaringen en het laten zien van het gemaakte werk.

Tijdsduur: 2,5 uur

Tijdstip: in overleg

Locatie: Amsterdam

Geschikt als individuele workshop of voor 2 personen.

Prijs: 25 euro per persoon

Inbegrepen materialen, koffie/thee en versnapering

Opgeven via Contactpagina o.v.v. 'Straatvondsten'

Is het je wel eens opgevallen hoeveel moois er op straat te vinden is? In deze workshop gaan we aan het werk met de alledaagse schoonheid van de kleine dingen en maak je je eigen collage met straatvondsten uit de stad. 
 
We starten met een wandeling van ongeveer een half uur door de buurt. We zetten onze oren en ogen open voor al het groen om ons heen, en geven aandacht aan de kleine dingen waar we normaal voorbij aan zouden gaan. Gaandeweg zal ik je wijzen op de omgeving en op wat er allemaal op straat te vinden is. Als we iets moois of interessants vinden en het ligt los, nemen we het mee. 

Aangekomen in het atelier laten we wat we gevonden hebben op ons inwerken en bestuderen de vorm, de textuur, de kleuren, de geuren. Aan de hand van wat je opvalt begin je verschillende composities te leggen. Daarna kan je met behulp van verf en lijm het beeld op papier vastleggen. 
 
Neem na afloop je je collage natuurlijk mee naar huis en zal je zeker de eerste dagen met andere ogen kijken naar je omgeving. Er ligt meer schoonheid voor "het oprapen" dan je je misschien bewust was!


Geschikt als individuele workshop, of voor 2 personen.

Duur: 2,5 uur
Tijdstip: in overleg
Locatie: Amsterdam
Prijs: 30 euro per persoon (met 2 personen 25 euro p.p.)
Inbegrepen: materialen, koffie/thee en versnapering

collagefoto2.jpg

Interesse? Neem contact op o.v.v. "Straatvondsten" voor vragen of om je aan te melden. 

WORKSHOP
Straatvondsten verwerken in een Collage