top of page

Start Your Art

Ik heb 14 dagen het online event 'Start Your Art ' gevolgd, dat door Misty Olsen georganiseerd werd. Elke dag waren er 2 interviews met artiesten over het starten en ontwikkelen van je eigen vorm van Artpractise. Het ging voornamelijk over schilderen met waterverf, maar ook als je dat, net als ik, niet doet was het heel interessant om te volgen. Allerlei tips over het tegenkomen en overwinnen van blokkade's die je in je creatieproces tegenkomt, en ook veel tips en voorbeelden hoe je je technieken kan verbeteren.

Wat mij vooral bijblijft is dat je vooral plezier moet hebben en houden in dat wat je wilt maken. En dat als je maar enigszins de kriebel voelt om iets te maken met je handen je het vooral gewoon moet doen!

Beginnen. Starten. Doen.

En dat er altijd redenen (lees: smoesjes) zijn om niet te kunnen beginnen, zoals geen tijd, geen ruimte, geen talent, geen materiaal, geen gelegenheid.......Die zg. smoesjes worden meestal veroorzaakt door de angst om te falen, om niet goed genoeg te zijn. Met creatieve uitingen is het toch heel veel mensen ergens in hun jonge leven overkomen dat een schilderijtje, een tekening of een kleiwerkje pardoes bekritiseerd werd door een of andere oom, tante, vader, moeder of schoolleraar. En daarmee werd het zaadje gelegd van de inwendige overtuiging dat je niet meer wilde tekenen, of kleien of schilderen want " het was niet goed genoeg"

Zo ontzettend jammer als je daar in blijft geloven. En opvallend hoeveel mensen dit herkennen.

Omdat ik alleen maar oude verf en krijtjes in huis had, moest ik tijdens het volgen van Start Your Art nogal improviseren met de opdrachten. Dat vond ik juist erg inspirerend en maakte dat ik lekker klakkeloos en ongecensureerd meedeed. Alles wat ik maakte hoefde nergens op te lijken en blijkbaar ben ik daar goed in!

De krabbeltjes en dingen die ik de afgelopen twee weken gemaakt heb gebruik ik om weer verder te gaan met het vilten en fotograferen, en wie weet inde toekomst ook nog wat te schilderen.

Van de volgende artiesten heb ik wel iets opgestoken en zou iedereen die maar een beetjes creatiekriebels heeft adviseren eens op hun site te kijken of hun Instagram account te volgen:

@workshopmuse @meghangenge @patternsanddesigns @christinekarpiak @cathynicholsart @nancyhillisstudio
Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page